in the night sky

Kategori:

Det var ett tag sedan jag var ute och joggade i spåret så idag tog jag en runda på 4,5 km. Egentligen skulle jag gått till gymmet för jag kände för att träna armarna, magen och rumpan men när jag kom dit så var det stängt (!) öppnar först den första september, så jaha det var bara att cykla hem igen då.

Tänkte tipsa om en övning som tränar överarmens baksida, triceps, och förebygger sladdriga armar, eller gäddhäng kan det också heta. Tyvär så kan jag inte ladda upp den andra bilden som jag tänkte visa men aja. Man kan även ha en ganska låg bänk till hjälp. Jag tycker ofta att mina överarmar känns sladdriga, men nu är det slut med det hihi.
Brukar ni styrketräna?

sweet as candy

Kategori: Allmänt

Som ni märker så är uppdateringen inte den bästa, men det är ganska mycket såhär första veckan i skolan och så. Men jag kan säga att jag än så länge tycker att det känns bra med alla nya kurser. För en gångs skull känns det faktiskt helt okej att gå i tvåan.

Denna söta hittade jag igår på Hemköp. Det var egentligen inte meningen att jag skulle äta godis igår men denna söta burken ändrade på det hihi. Det står sweet as candy på japanska på burken för er som undrar ♥

this is just the beginning

Kategori: Allmänt

Hemma från Visingsö, första skoldagen idag, yogakursen startar ikväll, ny bok att läsa, Tassas första dagis-dag.. vad mer? vardagen har verkligen börjat nu. Känns lite konstigt samtidigt som det är roligt att börja igen. Jag känner mig ganska laddad inför hösten. Hoppas att det varar.
En bild från helgen på en blöt Tassa. Det kommer mer bilder när Alma skickat.

whom does this desert belong to?

Kategori: Allmänt

Städar, packar, städar, packar, städar...
Usch alla dagar är inte så värst roliga. Just nu packar jag och planerar inför Visingsö och jag har nästan städat klart. Det känns så skönt att snart komma iväg, det är ju ändå sista dagarna på det här lovet, sen blir allt som vanligt igen, skolan börjar med massa nya kurser, plugg och prov och yogakursen som jag anmälde mig till idag, spännande! men just nu känner jag mig stressad, jätte stressad, även fast jag egentligen inte har så jätte bråttom, lustigt!
En låt från en japansk film som heter Howl's moving Castle.

I watch the cherry blossoms, waiting to see their blooms

Kategori:

Idag när jag var ute och gick med Smultronet kändes hela skogen så magisk, asså jag vet att det låter lite flummigt men jag vet inget annat sett att beskriva det på. På ett ställe blev luften tung och det blev suddigt för mina ögon, och när jag kollade in i skogen så såg jag att det var jätte dimmigt.
Jag bjuder på två bilder från mina underliga promenad idag.

kantareller

Kategori:

Idag begav vi oss ut för att plocka kantareller. Det såg mörkt ut i börjar men tillslut hittade vi ändå ganska många. Elin hittade även massa lingon.
Ser ni den lilla söta grodan?

unable to see through your wandering spirit

Kategori: Allmänt

Idag tittade solen fram och det blev helt plötsligt ganska varmt ute igen, stackars mig, jag som trodde att sommaren var över, men men. Jag såg föresten Painted Skin igår, hur bra som helst! verkligen vacker och fin, jätte sorglig även om det slutade lyckligt.

passing wind, a waking dream

Kategori: Allmänt

Jag vill så sjukt gärna se denna filmen, två av mina favoritskådeslpelare är med i den, Chen Kun och Zhao Wei. Tyvär hittar jag inget ställe där man kan köpa den, så jag får nog vänta till jag åker till Stockholm nästa gång för de har nog den på SF.
Sången är sjukt fin också.

förberedelser

Kategori:

Just nu sitter jag och förbreder lite inför Visingsö, tillverkar armband och filar på benpärlor. Jag hoppas verkligen att halsbandet av ren- och rådjurshorn jag tillverkar just nu blir klart. Det tar ungefär 45 minuter att göra en pärla men bara 20-30 att slipa ett horn. Det är ganska långtråkigt och det tar lång tid innan man ser resultat men jag tror att det kommer bli jättefint när det är klart.
Hoppas ni har överséende med bildkvalitén men jag ska vara ärlig och säga att jag inte har den blekaste aning om var systemkameran håller hus.

tagga Visingsö

Kategori:

Nu är det snart bara en vecka kvar innan vi åker till Visingsö på den årliga medeltidsmarknaden. Jag känner mig redan peppad och förväntansfull. Det är någonting speciellt med Visingsö som man inte kan sätta fingret på. Mina föräldrar känner likadant. Jag älskar ön, det bara är så hihi. Och detta året kommer det vara extra speciellt då jag, Alma och Elin ska bo i ett eget tält och laga våran egen mat över öppen eld i en stor kittel, mysigt!
Jag och Alma för två år sedan.

renovering utav bloggen

Kategori: Allmänt

Ni får ursäkta kaoset här på bloggen men jag håller på att ändra om och jag kommer inte göra allt på samma gång, därför kan det ta några dagar innan den är klar. Hoppas ni har överseende med detta. ♥

regn

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag utan regnet som slog mot rutan. Efter frukosten så bestämde vi oss för att gå ut lite, vi plockade plommon och vinbär, och matade vår lilla hund med smultron såklart.
Himlen är mörkgrå, ljustimmarna blir allt färre och hösten närmar sig ♥

förväntningar

Kategori: Allmänt

Nu är det bara tre veckor kvar på detta sommarlovet. Jag kan inte fatta att det har gått så snabbt ändå har varje dag kännts som en evighet. Jag har ganska höga förväntningar på mitt andra år på mediaprogrammet. Eftersom att jag var så besviken på första året då det inte alls levde upp till mina förväntningar. Men jag tror och hoppas att detta året kommer bli bättre, nu när man får välja mer fritt vilka kurser man vill läsa och så.
Apropå kurser så ska jag även gå en kurs på Värnamo Yoga Institut i höst. Vecka 34 är det prova-på vecka där man kan testa alla deras kurser, men jag tror att det lutar åt "Rygg och Stress". Eftersom att jag hade scolios (stavas det så?) när jag var liten. Det är när ryggraden vrider sig. Jag brukar fortfarande få ont i ryggen ibland och jag har en tendens att sjunka ihop när jag sitter. Så jag tänkte att den kursen kanske skulle vara bra.
Jag har ändrat lite i designen så om det inte har ändrats tryck F5. Blessed be ♥

ayurveda för ditt sinne

Kategori:

Idag var jag och köpte en ny kalender inför hösten och då hittade jag även en bok som heter Ayurveda för ditt sinne av Janesh Vaidya. Jag tänkte beställa den för någon månad sedan från Vattumannen men det blev aldrig av, men nu har jag köpt den i alla fall. Börjat läsa lite grann och tycker den verkar jätte intressant.
Tro på att du är en ande
En ande som färdas genom världen
Och tro på att du aldrig föds eller dör
utan bara byter färdmedel under resans gång

första augusti

Kategori:

Idag är det lughnasadh/lammas och snart kommer hösten. Vi har plockat vinbär och blåbär, mysigt!
Ha en fin lammas allihopa! ♥