linser?

Kategori:

Nu sitter jag och funderar på att börja med färglinser igen. Jag hade det för ett och ett halvt år sedan, men när mitt synfel blev bättre så såg jag ingen anledning till att beställa utan styrka. Men jag måste erkänna att jag saknar att ha en annan ögonfärg. Så nu får ni hjälpa mig och säga vad ni tycker
Min naturliga ögonfärg.                          Mina bruna linser.
Så nu är frågan.. ska jag beställa bruna i samma nyans eller ska jag satsa på en helt ny färg som denna t.ex.
Säg vad ni tycker. Blessed be ♥

under the stars

Kategori: Allmänt

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men jag kan faktiskt skylla på att det är lov och därmed sitter jag helst inte vid datorn, hoppas ni förstår och att ni har ett bra lov!
Jag bjuder på några låtar från serien The Vampire Diaries. Jätte bra serie föresten!
Running up that hill - Placebo
Currency of love - Silversun Pickups
Down - Jason Walker
Blessed be ♥ Nu ska jag möta upp Alma.

en fiskedag med familjen

Kategori: Allmänt

En tradition vi har i vår familj är att fiska krabbar i Kattvik. Johan och Adam är ganska nya men dom var riktigt duktiga på att fiska krabbor.
Här är Kattvik.
Vackra syster.
Johan testar kastspö.
Några krabbor.
Elin och pappa testar sin fiskelycka.
Jag testade också att fiska med kastspö tillslut, men jag förstod inte riktigt hur man skulle göra.
Lilla gulliga Adam.

cykeläventyr

Kategori: Allmänt

Moshi moshi, nu är min bloggsemester slut så här kommer några bilder från när vi besökte stugan i Båstad.
Elin Lisa och jag tog cyklarna på en tre timmars cykeltur.
Vi hittade en soffa som Elin och Lisa släpade ut på ängen, där tog vi en fikapaus.
Men Elin var inte nöjd så vi släpade den ännu längre ut haha.
Som tur var det inga som kom och sa till oss.

bloggsemester

Kategori: Allmänt

Nu tar jag en kort bloggsemester i lite minndre än två veckor. Orsaken till detta är att jag ska åka till stugan i Båstad i en lite mer än en vecka och därifrån kommer jag inte kunna blogga så förvänta er inga inlägg. Men sen när jag kommer hem igen åker resten av familjen iväg till åland och då är jag hemma ensam en hel vecka. Så om det är någon som vill hitta på något då så har jag massa tid. Jag önskar alla några vackra och fridfulla dagar.
Nu har det kännts som om hösten nalkas i några dagar, det regnar mycket och alla sitter mest inne (förutom jag då som njuter av den dystra himlen och regnet). Tyvär vet jag ju att så är inte fallet, det kommer dröja några veckor till innan man kan känna på riktigt att hösten är påväg. Men jag längtar tills träden börjar fälla sina första löv och dagarna blir allt mörkare. Det är då jag börjar tända mina lyktor i hela rummet, allt blir så mörkt och mysigt, men det är även vackert där solen skiner på alla vackra och färgstarka löv. Hösten är garanterat den bästa årstiden enligt mig. Blessed be♥

the winds are howling in the north

Kategori:

Jag brukar ta fem minuter varje dag där jag i princip inte gör någonting. Jag brukar gå ut i skogen till ett speciellt ställe där jag vet att jag inte kommer bli störd och bara sätter mig där. Lyssna på fåglarna som kvittrar och vinden som viner i träden. Jag sitter bara där och blunda i fem minuter och tänker inte på något särskilt, jag rensar tankarna. Det är så skönt att få komma iväg från vardagens bestyr bara några få minuter och känna in naturen. Det är så enkelt men det ger så mycket.
The purpose of our lives is to be happy - Tenzin Gyatso, Dalai Lama

I saw the clouds wandering aimlessly in the sky

Kategori:

Skymningstiden är en av de vackraste tiden på dygnet tycker jag. Det är då jag helst är ute och tar långa promenader och när man möts av en sådan vacker himmel som jag gjorde ikväll blir jag helt lugn inombords och jag kan stå hur länge som helst och bara beundra alla vackra färger och skiftningar som finns.

kan man trotsa ett öde som står skrivet i stjärnorna, starcrossed

Kategori:

Än så länge har jag hunnit läsa fem böcker i sommar, och jag kan faktiskt rekommendera allihopa!
Nerifrån och upp.
De utvalda - handlar om Katsa som har fått gåvan att döda (usch det låter mer som en förbannelse tycker jag). Och när hon möter en prins som också har en gåva dras hon i ett oanat mysterium.
Cirkeln - handlar om några tonårstjejer som inte har något gemensamt förutom att världens öde vilar i deras händar och att de måste lära sig sammarbeta för att överleva.
Starcrossed - handlar om Helena som upptäcker att hon spelar en viktig roll i den grekiska mytologin.
Hunted och Tempted The House of Night Series - är femte och sjätte delen i serien som handlar om vampyren Zoey.
Alla böckerna är jätte bra! synd bara att alla är delar av serier så jag kommer få vänta på fortsättningarna.

spring i benen

Kategori:

Nu har jag varit ute på en 1 timmes lång runda. Jag började med att gå men efter en stund kunde jag inte hålla mig längre så då började jag springa. Jag brukar inte få håll men idag fick jag det konstigt nog, så jag ökade farten och efter någon minut hade jag vant mig vid smärtan. Men när jag väl närmade mig mitt hus så kände jag att jag fortfarande hade massor med energi i kroppen så sista kilometern sprang jag snabbt. Det märks att jag inte varit ute och sprungit på en hel vecka för nu hade jag massa energi och det var skönt att släppa ut den.
Jag är så lycklig och tacksam för all vacker natur. Blessed be.

ametisten

Kategori: Andlighet

Under kudden eller buren till sängs hjälper ametisten mot sömnproblem ochmardrömmar och förhindrar att man försover sig. Ametisten är en mäktig resesten, skyddar mot tjuvar, sjukdom och annan fara.

Vid utbyte av ametister mellan älskande par stärks banden. När män bär den, sägs den dra till sig goda kvinnor. Den är en andlig sten - en sten för frid. Håll den i vänster hand för att uppnå lugn. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Den avlägsnar skuldkänslor och självbedrägeri och hjälper mot alkoholism och frosseri.

Ametisten skärper ditt sjätte sinne. Den lär dig att släppa taget och känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt och låta universums krafter leda din väg.

Ametisten ökar också den mentala förmågan, förbättrar minnet och lindrar huvudvärk. Placera ett ametistkluster på ditt meditationsbord eller bär en runt halsen för att fördjupa din meditation. Ametist är för tredje ögat och kronchakrat.Det passar ju bra att jag har min ametist som ett halsband då ♥

dreamcatcher

Kategori:

Idag när jag kom hem så hade min syster Elin en fin överraskning till mig, en drömfångare. Hon hade köpt den av indianerna som är på high chaparall. Den är jätte fin! ♥
Man fick en lapp till där det stod lite fakta och bakgrund. Så jag citerar texten rakt av
Dreams have always had many meanings to the Indians. One of the old Ojibwa traditions is to have a Dreamcatcher in their homes. This tradition has spread to almost every Indian tribe. They believe that the night air is filled with dreams, both bad and good. The dreamcatcher catches the dreams as they float by. The good dreams know the way, slip through the center hole and slide off the soft feather or fringe so gently, that often the sleeper doesn't even know that he's dreaming. The bad dreams, not knowing their way, get entangled in the web, and burn up at the first light of the new day. Hang your dreamcatcher in your home near your bed and you will have happy dreams.
Blessed be ♥

jade och månsten

Kategori: Andlighet

När jag var i Stockholm besökte jag bl.a. Kristallrummet där jag köpte två nya stenar, en vit Jade och en Månsten.
Den största är Jaden.
Jade var en helig sten i Kina och man trodde att den förlängde livet. Den är en lycko-, skydds- och visdomssten. den anses ha kraft över väderleksförhållanden och dra till sig kärlek och pengar.
Jade är lugnande och helande och den arbetar med de underliggande psykiska orsakerna för att bota sjukdomar. den är speciellt bra för njurar, hjärta och mage. Om man lägger den under kudden kommer man att komma ihåg sina drömmar tydligare.
Den lite mindre är en Månsten.
Månstenen drar till sig kärlek och hjälper till vid problem i relationer. Placera den under kudden för god sömn. den är en skyddsten vid resor, speciellt vid resor över vatten. Månstenen är en kvinnlig sten och hjälper män och kvinnor att öppna upp för sin "kvinnliga sida". Den neutraliserar negativa känslor och ger frid och harmoni. Månstenen hör ihop med hjärtchakrat och det är min favoritsten.
Blessed be ♥ lägg märke till min nya silver ring, med ett keltiskt mönster.

home sweet home

Kategori:

Nu är jag äntligen hemma efter en vecka på Birka och några dagar i Stockholm.
Lilla Smultronet och jag sitter och väntar på Johan och pappa som är inne i  en affär.
Varje gång jag är i Gamla stan förundras jag över alla små mysiga gränder.
På båten till Björkö.
Gillet på fredagskvällen var jätte trevlig med god mat.
Jag och Johan gick på upptäcktsfärd på Björkö, så vackert!
Jag hoppas ni har haft en bra vecka ♥

då bär det av..

Kategori: Allmänt

Nu packar jag det sista för att sedan åka till till Södertälje. Imorgon ska vi försöka hinna med en snabb shoppingrunda i Stockholm, jag har planerat att besöka SF-bokhandeln, Indiska, Vattumannen och kanske kristallrummet om jag hinner. Jag hoppas alla får en fin vecka. Blessed be ♥

sömnproblem

Kategori: Allmänt

Senaste dagarna har jag inte kunnat sova. Jag somnar senare och senare för varje natt. Jag kan ligga och tänka, fundera och vrida mig i sängen i flera timmar innan jag ens börjar bli sömnig. Det konstiga är att jag inte är ett dugg trött på morgonen heller (vilket jag borde vara när jag har somnat vid klockan tre) tvärtom, jag går upp tidigare och tidigare. Jag försöker verkligen somna och det känns som om jag försökt allt, förutom sömnpiller då, men jag äter ju inte sånt. Hur kan detta komma sig? finns det någon metod för att komma in i de vanliga sömntiderna igen? och vad kan man göra för att slippa obehagliga drömmar?

smultronet

Kategori:

Jag och min nyklippta hund tog en tidig morgonpromenad idag.
Blessed be ♥

svar på fråga

Kategori: Allmänt

Jag fick en fråga om var jag köper mina stenar. Så jag tänkte svara på det. Jag köper de på olika ställen, mina tre nyaste köpte jag på en medeltidsmarknad av en som sålde riktiga ädelstenar och kristaller med mera. Men annars kan jag köpa dem på till exempel kristallrummet i Stockholm, de har ett jätte stort utbud. Om man åker dit och vill kolla så ligger affären på Västerlånggatan 21 om jag inte minns fel. De har även en hemsida där man kan beställa http://www.kristallrummet.se/ . Det finns jätte många new age och magi affärer och de flesta brukar sälja stenar. Det viktigaste man ska tänka på när man köper en sten är att den ska kännas rätt. Blessed be.

I can hear a single teardrop buried in the endless sand

Kategori: Allmänt

Konnichiwa! Jag vill bara visa världens finaste kattras för er, Brittisk korthår. Min mamma är allergisk mot katter, men när jag skaffar egen lägenhet kommer jag att skaffa en. Jag tycker denna rasen är så charmig och mysig och den passar perfekt som innekatt.
Visst är de jätte mysiga! ♥

Birka

Kategori:

På tisdagkväll ska jag, min lillebror Johan och min pappa åka till Birka vikingamarknad. Först ska vi åka och hämta ett tält som pappa ska få låna av någon han känner, sen ska vi fara till Södertälje och sova hos farmor och farfar en natt, på onsdagen innan vi ska åka över till Björkö så har vi tid för att gå lite i Stockholm, besöka bland annat Sf-bokhandeln i Gamla stan och Vattumannen på drottninggatan. Detta är vårt första år på Birka så vi är lite spända över hur det är där och så. Men det kommer nog bli roligt!
Jag kommer hem på tisdag i nästa vecka, så det blir ingen uppdatering den tiden. Blessed be ♥

tempted

Kategori:

Inatt läste jag ut den sjätte delen i en vamyrserie som heter House of Night. Jag måste bara säga att den är sjukt bra, om man gillar vampyrer och övernaturliga saker och så. Den handlar om Zoey som blir märkt till vampyr och måste lämna sitt gamla liv bakom sig för att börja på en vampyrskola där allt först verkar vara perfekt men det visar sig att hennes mentor är typ onskan personifierad. Böckerna innehåller mycket humor och man kan komma på sig själv med att le konstant medan man läser om vissa personer.
Jag tycker alla som gillar vampyrer och det lite övernaturliga borde läsa serien!! Blessed be ♥