deep in the meadow

Kategori: Film och musik

Eftersom att jag just nu ligger hemma med en frukstansvärd huvudvärk och magont så har jag inget annat att skriva, så ta istället och checka in denna filmen som är en scen ur Hungerspelen när Rue dör, oops hoppas jag inte avslöjade för mycket där. Nejdå, vi fattar ju själva att alla inte kan komma ut levande från arenan ;) tillbaka till klippet som är är sjukt bra, amatörfilmare kan vara riktigt grymma ibland faktiskt! Dock förstår jag inte varför hela klippet inleds med att Glimmer dödar någon random kille, haha aja, man kan inte förstå allt. Men man kan ju inte låta bli att gilla valet av musik, Linkin Park.

fatta eld

Kategori: Film och musik

26 dagar kvar
Igår kunde jag inte hålla mig längre, så jag började läsa Fatta Eld, andra delen i en serie på tre böcker. Och efter att inte fått en blund på hela natten så jag jag nu läst ut den. Sådana böcker borde vara förbjudna för mitt hjärta är lika ansträngt som om jag hade sprungit ett maraton, men ännu värre är det nästan när man tror det har stannat helt när man känner att man inte har någon puls. Ja så bra var den boken och den kommer nog hålla mig vaken yttligare några nätter, för sånt här smälter man inte över en natt.

a sunny day

Kategori: Film och musik

Älskar dessa filmer, så himla mysiga och fina! Tyvärr så hittar jag bara trailen på engelska och de är mycket bättre på japanska, men jag älskar dem ändå ♥

out of this world

Kategori: Allmänt

Folk verkar tro att jag drev med att jag skulle klippa mig men nej nej haha. 30 cm ner i soptunnan, och jag är så nöjd. Dock vet jag inte hur jag ska fixa det, har aldrig haft såhär kort hår innan, förutom när jag var fyra då.. så det får räcka med morgonfrisyr idag.

1912

Kategori: Film och musik

Kvällens avsnitt, 1912 ♥

winter trees

Kategori: Film och musik

Kiki's Delivery Service.
Laputa - Castle in the Sky
Idag kom ett efterlängtat paket hem till mig, från SF bokhandeln. Nämligen två av Hayao Miyasakis filmer, Kiki's delivery service och Laputa - Castle in the sky. Åh de är så himla fina, älskar dessa filmer! Kärlek ♥

reason to believe

Kategori: Allmänt

Snabbt inlägg innan jag sticker iväg till min praktikplats. Härligt väder, ha en bra dag ♥

we found love

Kategori: Yoga

Idag klarade jag att stå i Bakasana, Crowpose i tio sekunder. Jag kan verkligen inte fatta att det är möjligt, men idag gick det. Klappar mig själv på huvudet för idag har jag styrketränat mer än jag brukar. Jag vet inte vart jag fick all denna träningsenergi ifrån. Det har gått ganska trögt att träna de senaste dagarna men idag var det riktigt roligt! Och ikväll är det badminton som gäller och kanske lite mer yoga, kan verkligen aldrig få nog, härligt!

the promise of the world

Kategori: Hemma hos mig

På spiken där den lilla fina skylten hängde, har jag nu hängt en klocka jag hittade på loppis idag, vilket fynd. Och skylten hamnade på klädsträcket.
På detta bordet finns allt man kan behöva för meditation eller ritualer.
Alla♥dag
Gårdagens köp och ännu ett loppis fynd, mingporslin.
Nya oljor och ett budskap ♥

valley of the winds

Kategori: Andlighet

Jag brukar inte berätta för någon hur jag utför mina ritualer eftersom att jag känner att de är ganska personliga och det varierar så mycket från person till person hur man utför dem. Men denna som jag tänker kort berätta om nu är mycket enkel och det är nog fler som utför den på liknande sett.
Man kan väl säga att det är en typ av önskeritual. Alla gör dem på olika sett men det här är mitt sätt och det funkar för mig. Denna ritualen sträcker sig faktiskt över ett helt månvarv, den börjar vid fullmånen och avslutas vid nästa fullmåne. Jag skriver ner mina önskningar på små pappersbitar som jag sedan lägger i en vas. Detta gör jag ända fram tills månen är full igen då själva ritualen börjar kan man väl säga. Ibland är det många små lappar med önskningar och ibland inte, det brås helt på hur månaden har varit. Jag tar då mina lappar och håller dem i händerna. Jag tänder ljus som symboliserar elementen och ber dem att de ska hjälpa mina önskningar att slå in. Sedan tar jag en lapp och läser högt för mig själv vad jag har skrivit på den, slänger in den i elden (man kan vara utomhus eller inomhus och man har en öppenspis, men jag föredrar att vara utomhus) och tänker på önskningen. Röken kommer då att stiga mot himlen och Universum kommer höra min önskning och förhoppningsvis uppfylla den. Jag gör likadant med resten av önskningarna och tackar tillsist Universum och elementen. Ibland tar jag även askan från lapparna och häller i en bäck för att flodandarna ska höra dem.
Det var kort hur jag gör en mycket enkel men för mig kraftfull önskeritual ♥

in the beginning

Kategori: Allmänt

Mysig dag med Kalle i Växjö idag, kommer bilder på vad jag köpte imorgon. Tyvärr inte den söta kattmössan med vantar i alla fall, synd! Humöret är verkligen på topp just nu, livet är härligt och GOSH JOSH ♥ imorgon ska jag göra något jag inte får berätta om här hihi, busigt!

all my children

Kategori: Film och musik

Missa inte nattens avsnitt av The Vampire Diaries, All My Children.

I'm more than just a piece in their games

Kategori: Film och musik

Då har man läst ut den bästa boken jag någonsin läst. Och jag är ärlig, jag har aldrig läst något liknande, så fängslande så att jag läste ut den på mindre än ett dygn. Helt obeskrivligt bra, jag hade till och med gåshud under vissa delar. Alla ni som tänkt se den på premiären den 23 mars borde verkligen ta och läsa boken innan. Måste ta och snacka ut med någon om boken annars kommer jag inte kunna sova, Lisa du vet nog vad jag menar haha! Och till er som inte tänker läsa den, NI MISSAR 2000-TALETS BÄSTA BOK.

the path of wind

Kategori: Allmänt

Bilderna från igårkväll, eller jag kanske ska säga imorse. Tyvärr blev det inte så mycket bilder, men men. Ja det har inte blivit så mycket uppdatering de här dagarna, men jag har gjort så mycket annat. Sista dygnet har jag verkligen hunnit med hur mycket som helst känns det som, dock har jag bara sovit fyra timmar. Men det har varit roligaste dygnet på länge! ♥

the day of the black sun

Kategori: Naturen

Känner att det blir mycket bilder på himlen här men den är ju så magiskt vacker! jag älskar sånna här dagar, familjen har åkt iväg så det är bara jag och lilla tassen kvar, man gör allt i sin egna takt och tar dagen lite som den kommer. Powerwalk, en mysig film, yoga, fruktsallad, småstädat. Vilar upp sig lite och rensar huvudet från all stress och negativa tankar, och taggar inför morgondagen såklart! ♥

castle in the sky

Kategori: Naturen

Solnedgång utanför sovrumsfönstret ♥

the hill of wind

Kategori: Hemma hos mig

Idag känner jag verkligen att det är lov. Andra söndagar då det bara är helg känner jag alltid söndagsångest (andvänder Elins uttryck). Att man inte kan slappna av riktigt pågrund av att skolan börjar dagen efter, eller att det känns meningslöst att sätta igång något litet projekt för man har bara till kvällen på sig ändå. Men idag känns det helt annorlunda och det är så skönt!

sutekina bouken hajimaru

Kategori: Allmänt

Nu är kusinerna åkt hem. Det har varit en rolig kväll med polisjakt, fina damer som dricker té, god tårta, gladiatorerna och galna små barn. Kan inte bli bättre!

asiatisk vecka

Kategori: Mat / Bröd

Än en gång kommer inläggen i fel ordning, konstigt! men det blir så när jag gör tidsinställda inlägg, får sluta med det! har i alla fall handlat inför nästa vecka då jag är hemma själv några dagar. Det ser ut att bli mycket nudlar, wok och jordnötssås på menyn. Jag älskar att sitta och tänka ut och planera vad man ska äta när man är hemma ensam, då blir det bara massa gott.

dangerous liaisons

Kategori: Film och musik

Avsnitten blir bara bättre och bättre!

zumba

Kategori: Träning

Idag fick jag testa på något jag velat testa länge, zumba. Det var galet kul, och det är sant som alla säger att man inte ens känner att man tränar för det är så roligt. Men jag ska vara ärlig och säga att jag inte blev så svettig som jag hade räknat med, men det var nog mest för att jag inte kunde stegen eftersom att det var första gången. Jag har ju aldrig varit mycket för salsa, så det var lite svårt. Men ja i alla fall, jag har bestämt mig för att gå "testa på" nästa vecka då jag har vinterlov. Grymt taggad, det ska bli jätte roligt!  Blessed be ♥

zhe shi jie hao kuan rang gu du hao man

Kategori: Film och musik

Satt och kollade på barnprogram med Adam så helt plötsligt kommer Nalle har ett stort blått hus och då får jag världens nostalgi och här är några andra barnprogram som jag älskade när jag var liten, eller ja, jag älskar dem fortfarande!

the night is black just like ink

Kategori: Allmänt

19 minus, förskylning, feber, ingen matlust, uttråkad. Snart kanske kylan går under 20, vem vet! och här hemma ligger jag och tråkar. Är det något jag kommer dö av så är det inte febern i alla fall, utan för att jag är så galet uttråkad. Konstigt nog så längtar jag faktiskt efter skolan just nu, eller kanske inte skolan, men att få träffa människor i alla fall. Tassa är  just nu inget roligt sällskap då hon bara ligger och sover och vägrar att gå promenader, hon står bara och darrar och så säger man att man ska gå in, ja då springer hon som bara den till dörren, mycket till hund det.

ni zhe feng zou guo yan ran shan

Kategori: Tassa

se upp i backen

Kategori: Allmänt

Min familj är nästintill livsfarlig i pulkabacken. Efter något mamma gjorde för några år sedan så får hon nu bara nöja sig med att foto andra galningar. Nej så farligt det kanske inte var, bara nästan.

bringing out the dead

Kategori: Film och musik

Nya episoden kommer imorgon natt, spännande!!