hear my voice soaringly awake

Kategori: Allmänt

Nu på kvällen när jag öppnade fönstret blåste det in en sval vind i mitt rum. Rummet fylldes med den svala vinden och jag bara stod kvar i fönstret och kände mig alldeles lugn. Personligen föredrar jag inte värmen, jag vill helst bara flytta till Svalbard eller något sånt då. Jag älskar all grönska som kommer med sommaren men tyvär kan jag bara njuta av den på kvällen eller på morgonen, jag klarar faktiskt inte av värmen. Men jag gillar att sitta ute som jag gör nu på altanen och se solen gå ner.
Blessed be ♥

faithfully the sun arises

Kategori: Allmänt

Jag tänkte visa min present som jag fick av min syster när jag fyllde år.


Dessa tre lyktor fick jag. Det var den bästa present man kan få, enligt mig då hihi! Ser ni att det är lotusblommor också, min favoritblomma ♥

newmoon

Kategori:

Nu är det snart nymåne. Det är när månen är osynlig från jorden eller bara är som en tunn skära på himlen. Om det är en klar himmel ikväll ska jag gå ut och kolla på den. Det är nu månens kraft är som svagast, nu är tiden inne för att börja med nya saker, som att inleda en ny relation eller börja med en ny vana hos sig själv, för när månen sedan tilltar allt mer kommer även magin och månens energier att göra det. Men kan även göra önskeritualer.

Blessed be ♥

let the winds take me to the edge

Kategori: Andlighet

Jag köpte tre nya stenar för någon vecka sedan, så jag tänkte berätta lite om dem och så.
Den svartvita är en jaspis, zebra, och den hjälper dig att börja om på nytt. Används mot smärtor vid växtvärk. Jaspisen är helgad åt den egyptiska gudinnan Isis. Stenen är stimulerande, skänker kraft, stärker intellektet, skyddar mot sår, avlägsnar feber och lindrar förlossningssmärtor. Jaspisen driver dessutom bort spöken och skyddar från det onda ögat. Gynnar mentala processer och skyddar från farliga eller ogynnsamma önskningar eller beslut. Skyddar från både fysiska och icke-fysiska faror. Lindrar förlossningssmärtor.
Den gröna är en aventurin och den mildrar effekten av negativa energier och transformerar dem till att bli positiva. Hjälper dig att känna tillit till det du har, och att andra kan ta emot det du har att ge. Ingjuter självkänsla, självtillitoch självuppskattning vid kreativt arbete. Lockar fram din egen visdom och stärker intellektet. Släpper fram förträngda känslor, och upprörda känslor balanseras. Omsluter ditt hjärta med sin helande energi för att hjälpa dig att minnas och förlåta. Stärker synen och är bra mot psykosmatiska sjukdomar. Skapar glädje och visar att ingenting är omöjligt. Öppnar upp för lycka i kärlek och arbete, om du visar tillit. Ger oväntade och överraskande upplevelser, och är bra till meditation och visualiseringar. Kan ta fram minnen och gammal smärta för att du ska kunna förlåta och utvecklas genom erfarenheter. Lugnar och balanserar upprörda känslor, och hjälper dig att slappna av så att du kan uppleva ditt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne.


Den blå är en sodalit och den hjälper dig att överskrida gränser och släppa taget om rädslor och skuld. Balanserar och stärker maskulina och feminina energier, samt intellektet. Om du gnider den mot kroppen ger den av sitttålamod till ditt sinne, så att du blir lugn och kan börja lyssna inåt på din intuition och visdom. Helande för psykiska och psykosmatiska problem som orsakas av stress, nervositet, ilska och rädsla. Skänker kraft och inspiration till att förstå och acceptera livet som det är. Visar vägen till lösningar och du slutar att grubbla och istället bara låta saker och ting bero. Balanserar ämnesomsättningen och stärker lymfkörtlarna och är bra mot halsinfektioner.
Blessed be ♥

journey through the vastness

Kategori:

Konnichiwa! nu har Lisa åkt hem, idag har vi haft Star Wars maraton och de filmerna är ju fortfarande lika bra som de var första gången jag såg dem, slutet är ju så sjukt fint och då kom gråten fram haha. Vi kom fram till att vi är så sjukt töntiga men det bryr vi oss inte om för filmerna är bäst, haha! Vi har ätit massa morötter och varit ute och gått en lång runda, mysigt! nu ska jag städa undan lite i köket och sen ska jag väl lägga mig och läsa klart Tempted som är den sjätte delen i vampyrserien House of Night, älskar den!! Blessed be ♥

songs of grief and sorrow washed away my soul

Kategori:

Visst gör vi alla olika saker när vi är ledsna eller arga, själv brukar jag ta ett motionspass, även om jag redan motionerat samma dag. För mig är det ett jätte bra sätt att tömma tankarna och glömma det som varit. Det är nästan som om man springer av sig all ilska som man sitter inne med. Om jag inte har varit ute och sprungit på ett tag kan jag verkligen känna det i hela kroppen, om jag sitter ner brukar jag skaka på armarna och benen, och jag brukar känna mig väldigt rastlös, eller att jag bara vill explodera av all energi som bara vill ut.

Blessed be ♥

lost to the world

Kategori:

Konnichiwa! nu är jag äntligen hemma från Gullbranna. Varför jag säger äntligen är för att jag inte är någon camping människa, i alla fall ingen bo-i-husvagn-och-fira-midsommar-med-sill-och-jordgubbstårta-människa. Jag gillar att bo i tält, så på det sättet gillar jag att campa, men husvagnen får mina nackhår att resa sig haha. Aja nog pratat om husvagnar, nu är jag i alla fall hemma och det känns som om jag har all tid i världen att verkligen göra det jag älskar. Men för att ha något att skriva om så tänkte jag ta en dag i taget och berätta något om mig själv som ni kanske inte vet. Hoppas ni hade en rolig midsommar, blessed be ♥

sands of time all buried in the depths

Kategori:

Har städat och läst i stort sett hela dagen så nu sitter jag vid familjens gemensamma dator och tar en kort paus. Imorgon åker jag till Gullbranna och ska vara där tills på måndag, så det kommer inte bli mycket till uppdatering de kommande dagarna. Jag har laddat med massa dvdfilmer, tyvär så har jag nästan läst ut båda böckerna jag fick i lördags när jag fyllde år, så snart står jag här igen och inte vet vad jag ska läsa haha, misslyckat.


Milo Ventimiglia.

beneath the glory

Kategori:

Den här låten är från Hua Mulan (som jag fick i lördags) och spelas i the final scene. Om ni inte har sett den filmen så borde ni verkligen göra det, för den är absolut en av mina bästa topp fem filmer.


Översättning.

I saw the clouds...wandering aimlessly in the sky
I heard a teardrop in the midst of the raging sand
Who does this desert belongs to?

I've forgotten who I am
And who...turns this sky grey?
I woke up on the black mountain,
Lying next to the Yellow river...

The winds are howling to the north
Where were the horses at the market in my homeland waiting for?

Under the leaded armor,
You and me.... through thick and thin,
Our hearts are shattering

I asked the heavens... what is black or white?
How many drops of tears can one heart bury?
How I've hung on because of my love?
I'll remember the beauty in this land and sky

The world ...turns to dust in an instant

I want to drink the water from the well in my home
But all I tasted was life and death
Let me toast to my fond memories
To say to myself...I won't turn back

on stranger tides

Kategori:

Igår var jag och Lisa i Jönköping och såg Pirates of the Caribbean on stranger tides. Den var jätte rolig faktiskt. Vid ett tillfälle var den nästan lite läskig också hihi. Såklart var ju Johnny bäst, men har som spelade Philip var också väldigt bra och snygg haha.
Nej nu har jag inte tid att sitta här. Jag hade tänkt att göra lite nytta idag och städa i princip hela huset, oj oj nu blev jag duktig va hihi. Ha det bäst!

17 år

Kategori:

Konnichiwa. I lördags när jag fyllde år tog min familj med mig till lite fina naturplatser, vi åt på en restaurang och sen åkte vi hem och köpte ben&jerrys och kollade på film och lite annat. Det var verkligen världens mysigaste födelsedag, förutom att jag brände mig på min hunds koppel när jag stoppade henne från att jaga iväg massa får, hihi men så kan det gå.

Uppdateringen kommer nog inte vara den bästa de kommande dagarna men jag hoppas det är ok.
Ha det bäst, hugs och allt!!

till biblioteket

Kategori:

Idag ska jag göra det jag skulle gjort i tisdags men då var jag sjuk så det får bli idag istället. Jo jag ska nämligen till biblioteket. Det har gått en hel vecka och jag känner verkligen hur jag bara vill öpnna en bok och läsa. Jag älskar att läsa, och att inte ha någonting att läsa gör mig rastlös och frustrerad. Därför har jag nu när jag inte haft någon bok att läsa, läst på internet eller tidningen, som jag aldrig läser om det inte är så att någon jag känner är med. Bibliotek är faktiskt en av de bästa platser jag vet. Tänk bara så mycket kunskap som är gömt där, så många historier som väntas på att bli lästa. Ja jag tycker det är helt fantastiskt faktiskt.

Här är från en av mina många favoritböcker. Lord of the Rings. Det är faktiskt jag och min vän Lisa som illustrerat denna fantastiskt kreativa och äähm ja fina bild.
En sak bara, det är en balrog och INTE en kyckling. Lisa, har Legolas en gloria ovanför sitt huvud haha?

meditation

Kategori:

Här är några enkla tips på hur man kan börja meditera. Det finns många olika sorters meditation men det går jag in på en annan gång.

Det första man ska tänka på är att vara ensam. Är du inomhus, stäng av mobilen, datorn, tv, radio, alla sådana ljud kan störa. Jag har fyra syskon så det är alltid fullt hus hemma hos mig, men jag hittar tillfällen då jag kan få vara ostörd, t.ex. när jag är hemma ensam eller så mediterar jag tidigt på morgonen. En annan sak, jag gillar helst att meditera utomhus, men många blir störda av fågelkvitter, bilar eller människor, andra inte. Det är mycket upp till var och en, vissa har svårare att koncentrera sig om det är för tyst, andra inte. Om man ska meditera inomhus så kan man göra rummet man ska vara i mysigt, tända ljus, rökelse mm.
När du har ordnat en tyst plats att meditera på inta den position du vill meditera i, sittandes i t.ex. lotus eller liggandes. Risken när man ligger ner och mediterar är att man kan bli sömnig. Om det känns obekvämt att sitta i lotus kan man sitta på en kudde eller filt. Tvinga inte din kropp att sitta obekvämt. En annan sak är händerna, hur ska man ha dem. Jo, där det känns naturligt. Man kan ha dem bara liggandes i knät.
Slut sedan ögonen och börja fokusera på din andning. Andas naturligt och låt andetagen bli djupare för var minut. Låt tankarna komma och gå men fäst dig inte vid någon tanke utan släpp den direkt. Detta kan vara väldigt svårt i början. Om man tycker det är svårt kan man tända ett ljus och fokusera blicken på lågan.
Det är viktigt i början att man inte mediterar för länge för att man lätt kan tappa koncentrationen. Börja med fem till tio minuter.  Lycka till med att hitta din inre balans och frid.
More to come..

tai chi

Kategori:

Jag fick en tai chi instruktions film av min pappa för någon månad sen. Det är verkligen jätte roligt, även om det är ganska svårt i början så kommer man in i de lätta rörelserna rättså snabbt. Tai chi är ett begrepp inom den taoistiska filosofin. Ni vet yin och yang som är en helhet i ständig rörelse är samma sak som tai chi.
Man utför rörelserna långsamt (och ibland snabbt) i flytande serie där kroppen är avspänd, rörelserna mjuka men kraftfulla. Allting sker under djup koncentration. Jag tycker det är viktigt att hitta någonting som får ens kropp och sinne att slappna av. Jag testar på massa nya saker hela tiden, vissa saker fastnar jag verkligen för såsom yoga. Och andra saker släpper jag efter bara någon gång. Vi får väl se om några månader om tai chi är något för mig :)

meditation i gryningen

Kategori:

Idag gick jag upp klockan fyra för att kolla på soluppgången, det är en av de bästa sakerna med sommaren. Jag satt och mediterade en stund och när jag sedan öppnade ögonen igen såg jag solen bakom trädtopparna. Detta var sommarens hittils mest vackra och harmoniska händelse.

Tänk om man hade en sådan här soluppgång varje morgon :)

Vesak

Kategori:

Idag är det Vesak, enligt den Tibetanska Buddhismen, som firas till minne av Buddhas uppnående av Nirvana, upplysning, i vissa traditioner firar man även Buddhas födelse och bortgång på samma dag. Man firar inte enbart Buddhas upplysning utan också att alla människor kan nå upplysning. Detta är den största av buddhismens högtider. Det är olika datum varje år eftersom att man firar högtiden när det är fullmåne. I Tibet firar många munkar Vesak genom att meditera i templen hela natten, man kan också tända lyktor och visa sin tacksamhet.

Jag hoppas alla får en fin Vesak.

yoga med barn

Kategori:

Idag när jag gjorde sun salutation på morgonen kände jag verkligen hur länge sen det var jag gjorde yoga övningar över huvudtaget. Det kändes verkligen så skönt, känslan är obeskrivlig. Min lillbror Adam som är sju år brukar fråga om jag vill yoga med honom men jag brukar inte ha tid. Men nu när det är sommarlov så hinner jag. Han är så söt när han gör olika positioner och så haha. Han kom in till mamma och visade henne hur man gör Krigaren 2. Ja det var ganska roligt att se honom.

Finns det någon här som brukar yoga? :)

sommarens första promenad

Kategori:

Jag och min lilla våffla tog en skogspromenad i dag. Det är en av de bästa sakerna med sommarlovet, man kan ta långa promenader utan att behöva tänka "det får bli en snabb runda idag så jag hinner med att plugga". Jag älskar verkligen sommaren, när skogen är grön. Jag gillar helst att vara ute precis efter att det regnat, himlen får gärna vara lite grå också.

Vi brukar gå här och sedan svänga in på någon liten stig.
Jag tänker på något med stam.. träd.
Våfflan.
Ha en fortsatt underbar dag.

halsband på g

Kategori:

Hej. Jag sitter just nu och designar halsband som jag ska tillverka av älg och rådjurshorn. De jag tillverkade förra sommaren tog slut efter bara någon marknad så jag ska göra lite fler. Jag har även några skinnpälsar som jag ska göra någonting med, bältesväskor kanske.

Har ni några förslag så berätta gärna! :)

en stund i tystnad

Kategori:

Jag använder mig av en meditationsteknik som heter Vipassana, insikts meditation, som betyder att se saker som de egentligen är. Den här meditationsformen har troligen funnits i över 2500 år och lärdes ut av Buddha. Syftet är att läka människan och nå full befrielse från allt mänskligt lidande och uppnå själslig frid. Att man ska bli uppmärksam hur man reagerar på olika saker, hur man t.ex. hanterar stress. Det finns väldigt många meditationsformer, men den här funkar för mig. Stanna upp, betrakta, acceptera och släpp taget.

Frihet

Kategori:

Om två dagar slutar jag mitt första år på mediaprogrammet, jag känner doften av frihet. Det kommer verkligen bli så skönt. Jag har inte mycket planer för lovet utan kommer mest ta dagen som den kommer, titta på soluppgången, baka bröd, yoga, läsa, är bara några få saker jag kommer göra. Jag har tagit mig igenom skolårets motgångar, tagit tillvara på naturens underbara gåvor och kommit ett steg närmare på min väg att finna mig själv.

Livet känns väldigt underbart ibland. Blessed be.

humlekrus

Kategori:

Hej. Jag vill bara tipsa om några naturliga produkter jag gillar. Det är bland annat en dagcreme, läppcerat och bodylotion.
Produkterna är helt naturliga och innehåller läkeörter. Om ni vill läsa mer om dom kan ni göra det här http://humlekrus.se/

Wadköpings medeltidsmarknad

Kategori:

Moshi moshi.
Jag har tyvär inte kunnat skriva senaste veckan därför att det är mycket som måste bli klart nu innan jag slutar på fredag. I helgen var jag på Wadköpingsmedeltidsmarknad. Min pappa var där och sålde förra året men för mig och min syster var det första gången. Det var en trevlig marknad. Jag tog inte så mycket bilder på just marknaden, det blev mest på blommorna som fanns i parken.
Här är i alla fall en bild på vårt tält.
Det var roligt för många gycklare och musiker var på marknaden. Det gör att det känns mer verkligt och så. Gycklargruppen Trix och och musikensamblen Patrask var där. Det var även några som körde stage fighting, jag filmade dem, men den filmen visar jag en annan gång.