staring at the sink of blood

Kategori: Mat / Bröd

we were never here

Kategori: Träning

Pågrund av benhinneinflamationen så har jag inte sprungit eller gått långa powerwalks på över en vecka. Blir helt rastlös i hela kroppen, det känns som om man bara  går och samlar på sig en massa energi som man inte kan göra sig av med. Men idag skaffade jag ett gym- och simkort så i fortsättningen lär det bli ändring på det. Det ska bli så kul att börja gymma igen, känner mig jätte peppad!

shelter

Kategori: Film och musik

Serien the Vampire Diaries har det bästa soundtracket genom tiderna. Lyssna och njut!

kingdom come

Kategori: Naturen

Dagen blev inte alls som planerat. Den enda lektionen jag egentligen skulle på var idrotten för att prata med läraren om att jag har fått benhinneinflammation och om man kan lägga upp resten av vårens schema lite annorlunda för mig. Men sen fick jag reda på att det var vikarie idag och då såg jag ingen mening med att gå, så jag förblev hemma. Städat en massa, bakat, långpromenad med hunden i skogen, kollat på Thor och gett lite av det nybakade brödet till djuren i skogen. Jag ska gå dit om några dagar igen och se ifall de har ätit upp det. Kortfattat kan man väl säga att jag haft en underbar dag nästan alldeles för mig själv, men det är sånt man behöver ibland.

poison and wine

Kategori: Mat / Bröd

Tänkte visa frallorna jag bakat. Pumpakärnor och solrosfrön. Jag gjorde en ny kategori med vet inte vad den ska heta ännu så det fick bli något väldigt simpelt så länge.

to keep you safe from my heart

Kategori: Kreativt

Förra sommaren fick jag upp ögonen för benhalsband. Denna sommaren ska jag försöka sälja lite på vikingamarknaderna. Här är två varianter som jag har gjort. Det är roligt att testa nya saker och alla halsband blir unika. Nu ska jag även testa göra halsband med benplattor med inristade runor, spännande!

I know I must play my part

Kategori: Städer

Vaci Utca
På gatan vi bodde på så hade man målat en hel husvägg, den smälte verkligen ihop med himlen och det var en liten lekplats där också.
Kiraly Utca
Söta små tanter
Godaste jag ätit - falafel i pitabröd, morötter och andra grönsaker, vitlökssås.
Nästan alla gick med sina hundar lösa. Fast denna satt fast vid lyktstolpen, så himla söt.
Den bästa glassen jag någonsin ätit. Vanilla, sour cherry and coconut.
Små vampyrer.
Marknad
Tågstationen.
Påväg till Debrecen. Bild från tågfönstret.
Framme i Debrecen, det gick hönor fritt (!)
På marknaden i slutet av Vaci Utca tillbringade vi mycket tid. Sista kvällen satt vi på ett uteställe och snackade tyska med några italienare.
Mysiga uteställen.
Bron till Buda.
Såhär satt denna mannen i flera timmar.
Snabbköpet på vår gata.
Längtar redan tillbaka.

take my hand and my heart races

Kategori: Ungern / Budapest

Godmorgon alla sjusovare, när ni läser detta har jag förmodligen redan varit uppe i sex timmar (03.00). Packat det sista och nu åker vi snart mot Göteborg för att sedan flyga till Budapest. Jag kommer hem på torsdag så ha det underbart tills dess!

to keep me safe from harm

Kategori: Träning

Jag har länge haft ont på framsidan av smalbenen och idag kunde jag konstatera att jag har fått benhinneinflammation. Jag var ute och sprang och efter bara en kvart gjorde det så ont att jag praktiskt taget la mig ner i skogen och grät, ringde hem och blev hämtad. Snacka om drama queen! Benhinneinflammation kan orsakas av att man springer mycket på för hårt underlag, t.ex. asfalt. Först blev jag väldigt ledsen eftersom att jag insåg att all löpning i naturen och powerwalks är över för en tid. Så istället har jag träningcycklat och styrketränat idag, inte lika kul som löpningen men vad ska man göra, man vill ju inte få kronisk benhinneinflammation. Hoppas ni andra mår bra i alla fall! SVT söker människor som vill leva ett sundare liv och komma i form så om du känner för att få en spark i baken så anmäl dig på svt.se, tips bara. Ha det bra!

"do you have any secrets worth my time?"

Kategori: Film och musik

Dagen har mest bestått av städande och skrivande idag, men det är också mysigt. Imorgon ska jag och några till gå och se the Hunger Games. Igen. Jag är nästan ännu nervösare denna gången, varför vet jag inte. Det är bara att inse att det blir ännu en sömnlös natt. Och jag lovar att det kommer bli mer variation på inläggen i fortsättningen. Eller nja vi får se haha.
"It's more than a mission. It's my dying wish"
- Katniss